Hoge opkomst eerste informatieavond Duurzaam door Waalre

16 februari 2017

Sprekers waren wethouder José van Dijk, Toine Schoester (projectleider Duurzaam door Waalre) en Cees van den Boer (programmamanager grenscorridor N69, provincie Noord-Brabant).

Dorp terug

Wethouder José van Dijk nodigde de aanwezigen uit om de herinrichting vooral samen te doen. “Het is een kans om het dorp terug te geven aan de bewoners. Het houdt ons allemaal bezig. Met de aanleg van de nieuwe weg, wordt het vrachtverkeer ontmoedigd om door de kernen te rijden en neemt de leefbaarheid in de woonwijken toe.”

Meer dan een weg

Cees van den Boer gaf een toelichting op de aanleg van de Grenscorridor N69. “De gebiedsopgave Grenscorridor N69 is meer dan alleen de aanleg van de nieuwe weg. Er worden ook lokale maatregelen genomen én het gebied krijgt een impuls.”
Toine Schoester benadrukte vooral het belang van de denktanks. “We willen met u in gesprek. Meld u aan bij een denktank. Wellicht heeft u ideeën, waar wij niet aan denken, maar die wel haalbaar zijn.”

Aan het eind van de avond schreven 31 mensen zich in voor de denktank Eindhovenseweg/den Hof  én alvast twee voor de denktank Traverse.

Planning

In 2017 maken we samen met onze inwoners eerst een gebiedsvisie voor het centrum van Aalst en daarna een nota met uitgangspunten voor de doorgaande wegen door Aalst en Waalre. Voor de Traverse in Waalre wordt later in het jaar nog een algemene informatieavond georganiseerd.

avatar

Geplaatst door Gemeente Waalre

Plaats een reactie