Denktank buigt zich over conceptkaart

30 maart 2017

Op 28 maart was de 2e denktanksessie over de gebiedsvisie voor het centrum van Aalst. Er was een goede mix aanwezig van ondernemers en inwoners. Onder leiding van Gerbert Smulders van bureau LOS Stadomland discussieerden zij over een conceptkaart die was opgesteld op basis van de uitkomsten uit de 1e denktank-bijeenkomst. Een greep uit deze uitgangspunten: een pleinruimte aan de Eindhovensweg, zoneren voor voetganger en auto in het centrum, meer groen en water, menging vandetailhandel horeca, wonen en zorg, betrek de pastorietuin, een vrije busbaan vraagt te veel ruimte etc.

LOS Stad Om Land heeft deze uitgangspunten uitgewerkt in een conceptkaart en mogelijke wegprofielen, sfeerbeelden en inspiratiekaarten die werden toegelicht. In groepjes bogen de denktankleden zich over de conceptkaart om aan te geven wat ze goed vonden en wat er gedaan moest worden om het nog beter te maken.

In de 1e denktankbijeenkomst werd ook gevraagd naar meer informatie over verkeerscijfers en geluidniveau. Projectleider Toine Schoester presenteerde deze informatie, waarbij duidelijk werd dat er forse maatregelen zijn om de gewenste vermindering van verkeer over de EIndhovenseweg en de sluiproutes te verminderen.

 

avatar

Geplaatst door Gemeente Waalre

Wim Louwers

Duidelijk was en is, zie de diverse externe onderzoeksrapporten, dat de Westparallel niet substantieel zal bijdragen aan het afnemen van het doorgaande verkeer door Aalst en Waalre, behoudens, hopelijk, het doorgaande vrachtverkeer. Met alle respect voor de deelnemers van de huidige denktank; het reduceren van het verkeer door herstructuren Eindhovenseweg en traverse mag naar mijn oordeel niet leiden tot meer overlast in andere straten die nog minder geschikt zijn voor verkeer dan de huidige verkeersaders door Aalst en Waalre.

13 april 2017 om 20:30

Plaats een reactie