Effect aanleg Westparallel op verkeersaantallen

24 april 2017

De start aanleg Westparallel staat gepland voor 2019. Veel verkeer dat nu over de doorgaande wegen door  Waalre en Valkenswaard rijdt, gaat dus in de toekomst over de Westparallel. In Waalre gaan we na realisatie van de nieuwe weg ook aan de slag. We willen het in het dorp echt duurzaam verbeteren.  Maar welk mogelijk effect heeft de aanleg van de Westparallel en de herinrichting van de doorgaande wegen door Waalre op het verkeer?


Verkeerskundigen komen na eerste berekeningen uit op een mogelijke afname van zo’n 8.000 voertuigen per dag op de Eindhovenseweg en 3.500 over het traject Heikantstraat, Wollenbergstraat, Bergstraat, Onze Lieve Vrouwedijk. Hier is een verbod voor doorgaand vrachtverkeer in meegenomen. Dat betekent wel dat we ver moeten gaan met onze maatregelen. Bijvoorbeeld de weg zo inrichten dat die voor het verkeer geen vanzelfsprekende route meer is. Ook moeten er maatregelen worden genomen om sluipverkeer op andere wegen tegen te gaan en krijgt hoogwaardig openbaar vervoer prioriteit boven het autoverkeer. (bron: de prognoses van de verschillende maatregelen op de verkeersintensiteit zijn afkomstig van het adviesbureau RHDHV. Ze geven een beeld van de intensiteiten in het jaar 2013.)
Op dit moment ligt nog niks vast. In Aalst en in Waalre denken we met inwoners na over hoe het eruit kan komen zien. Heeft u zelf ideeën? Deel ze met ons op deze site. 
 

avatar

Geplaatst door Gemeente Waalre