Ideeën centrum Aalst met raad gedeeld

26 april 2017

Na weken van voorbereiden met een denktank, zag de gemeenteraad op 11 april de eerste ideeën voor het centrum van Aalst. “Het geeft een indruk van hoe het eruit kan komen te zien”, licht projectleider Duurzaam door Waalre Toine Schoester toe.

Gerbert  Smulders van bureau LOS Stadomland, dat aan de tekentafel zit: “De ambitie is om het centrum van Aalst herkenbaar, zichtbaar, levendig en beter bereikbaar te maken. Een plein aan de Eindhovenseweg, meer ruimte voor groen en water en een goede (fiets)verbinding met Ekenrooi. En de auto dichter in het centrum om meer levendigheid te creëren.”

Was er in de eerste bijeenkomst met de denktank nog twijfel over verkeer op Den Hof, na de tweede sessie zien veel leden de voordelen.  De Eindhovenseweg krijgt in de eerste ideeën een indeling  waarbij ruimte is voor twee auto’s, fietsers, voetgangers en groen. En het HOV krijgt voorrang op het overige gemotoriseerde verkeer.

Projectleider Duurzaam door Waalre Schoester: “Een inrichting die de automobilist als het ware dwingt om rustig te rijden.” In de zomer zal de gemeenteraad van Waalre over de gebiedsvisie voor het centrum van Aalst beslissen. 

avatar

Geplaatst door Gemeente Waalre

Plaats een reactie