Reactie op plannen centrum Aalst / Den Hof

14 juni 2017

Het openen van het gezichtsveld van den Hof is een prima idee met name ook indien de verkeersstroom sterk wordt vertraagd.

Belangrijk voor elke aanpassing is welke groter visie achter het idee zit. Dus ook voor Den Hof. Met Albert Heijn die alle basale functies vertegenwoordigt (met tegenwoordig ook post-afhaalpunt, schoenreparatie en stomerij) en interneteconomie blijft er weinig over voor lokale middenstand in Den Hof.

De concurrentiepositie van Den Hof / Waalre tov de omgevende gemeenten is matig tot slecht. Zelfs voor basale voorzieningen heeft Den Hof in het huidige tijdsgewricht waarschijnlik geen richt van bestaan. Gechargeerd: basale voorzieningen komen alleen terug als AH wordt gesloten.

Onder de inwoners van Aalst-Waalre bevinden zich ook veel forensen en bemiddelde mensen. Het inkomen van de inwoners Aalst-Waalre ligt bovenmodaal maar gemeente en middenstand lijk zich met de voorzieningen op ouderen en beneden modaal te richten. De mensen die bekend zijn met een aanbod elders in den Lande (denk aan Den Bosch, Haarlem, Maastricht) vinden in Waalre geen vertier. Waalre is als ronduit saai te bestempelen.

Wat houdt de mensen dan in Waalre? Een mooie woonomgeving, bos & vennen en de goede naam.

Waalre kan van deze unieke sellingpoints gebruik maken door zich te richten op een niche in de markt: Kwalitatief goede horeca als vliegwiel met terassen op stand. Aangevuld met kleine gespecialiseerde kwaliteitswinkels (chocolaterie / goede bakker / bloemen / wijn / galleries / kookspeciaalzaal etc.) De bewoners kunnen weer trots zijn op hun dorp en hierin investeren. Dit zal een aantrekkende werking op de omgeving hebben.

De gemeente kan dit faciliteren door kwaliteitsarchitectuurelementen, kwaliteitseisen en bij opstart belastingvoordelen te bieden. Recreatie in Waalre kan worden aangemoedigd door bv een dedicated trimbaan. Met relatief lage maar wel doordachte investeringen kan al veel worden bereikt, niet alleen voor Den Hof. Als voorbeeld kan de gemeente Oosterbeek dienen in Gelderland.

avatar

Geplaatst door dhr. F. Roos

Plaats een reactie