Denktank Traverse Waalre van start

26 juni 2017

Eind 2017 moet het er liggen: een Nota van Uitgangspunten voor de Traverse, de doorgaande weg dwars door Waalre-dorp. Voor de herinrichting ervan startte op 15 juni een denktank van omwonenden. Zestien Waalrenaren die de komende maanden nauw met elkaar samenwerken, maar tijdens deze eerste bijeenkomst vooral veel vragen hadden. Bijvoorbeeld wanneer nou eindelijk met de aanleg van de Westparallel wordt gestart. Toine Schoester, projectleider van de gemeente Waalre: ‘het recente uitstel is een tegenvaller maar die weg komt er en dan hebben wij de plannen voor de Traverse klaar’.


Niet iedereen deelt direct het optimisme van Schoester. ‘De gemeente heeft wel meer beloofd’, ‘Hoe realistisch zijn deze plannen?’. De grote hoeveelheid auto’s die dagelijks over de Traverse en door de sluipwegen rijden, is al jaren een grote frustratie voor velen. De denktankleden zijn soms kritisch maar ook constructief. Ze willen weten wat de randvoorwaarden vanuit de gemeente zijn.  Maar ook wat staat er in een Nota van Uitgangspunten? Wat is het budget en hoe ziet de planning eruit?’ 


Nota van Uitgangspunten
In een presentatie van anderhalf uur praat Schoester ze bij: ‘We kijken met elkaar naar het verkeer; want dat moet afnemen, de inrichting van de weg en de oversteekbaarheid. Maar ook wat we willen met groen, water en milieu. En er komt sowieso een verbod voor doorgaand vrachtverkeer. Eind 2017 moet ons denkproces resulteren in een Nota van Uitgangspunten. En medio 2018 leveren we een voorlopig ontwerp op. Dat betekent dat we écht samen schetsen. Bij het definitief ontwerp kijken we naar details, zoals soort bomen en stenen.’ 
Het formuleren van een of meerdere gezamenlijk doelen stelt de denktank voor als volgende logische stap. In de tweede bijeenkomst op 20 september gaat dit hopelijk lukken.


Wilt u volgen wat de denktank doet? Kijk op www.duurzaamdoorwaalre.nl of meld u aan voor de digitale nieuwsbrief via duurzaamdoorwaalre@waalre.nl
Volg ons ook op de Twitter en Facebookpagina van de gemeente.
 

avatar

Geplaatst door

Plaats een reactie