22 aug

Raadswerkgroep zet stappen

De raadswerkgroep, die op verzoek van de gemeenteraad is ingesteld om voor Duurzaam door Waalre een advies uit te brengen aan de gemeenteraad, is in de nieuwe samenstelling eind juni bij elkaar gekomen.

22 aug

Nota van Uitgangspunten voor het einde van het jaar

De afgelopen maanden is in de denktanks Aalst (Eindhovensweg) en Waalre (Traverse) en in de klankbordgroep Vitaal dorpshart Aalst (winkelcentrum Den Hof) hard gewerkt om uitgangpunten te bespreken en te bediscussiëren. De Nota van Uitgangspunten is belangrijk, omdat hierin staat beschreven wat de uitgangspunten moeten zijn voor het voorlopig ontwerp van de wegen en de ontwikkelingsrichting van het dorpshart.

22 aug

Vernieuwde website

In het najaar krijgt de website van Duurzaam door Waalre een upgrade. We willen inwoners nog beter op de hoogte houden van het laatste nieuws van de drie deelprojecten van Duurzaam door Waalre: Eindhovenseweg, Traverse en Vitaal Dorpshart Aalst.

22 aug

Kennismaking wethouder Arno Uijlenhoet

Voor wethouder Uijlenhoet, met Duurzaamheid door Waalre in zijn portefeuille, is Duurzaam door Waalre een cruciaal project om het woon- en leefklimaat in Waalre te verbeteren.

22 aug

Aanleg Westparallel start begin 2019

De Raad van State heeft half juni het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de nieuwe Grenscorridor N69 onherroepelijk vastgesteld. Daarmee zijn alle juridische procedures voor de Westparallel tussen Eindhoven en de Belgische grens doorlopen en kan de weg daadwerkelijk aangelegd worden. De uitspraak betekent dat begin 2019 de eerste schop in de grond gaat voor de aanleg van de weg en dat de openstelling hiervan is gepland eind 2021.

26 jun

Kruising eindhovenseweg burgemeester mollaan

Ik weet niet of mijn bericht hier thuishoort of op een andere plek. Mocht dat laatste het geval zijn, dan verneem ik graag waar ik het wel neer kan leggen.
Ter hoogte van de genoemde kruising wordt de Eindhovenseweg structureel geblokkeerd door alle verkeer. Ja, ook door bussen en vrachtwagens. Erg vervelend als je de eindhovenseweg wil oversteken met zowel fiets als brom/snorscooter als met een motorfiets of auto. Soms zie je het wel 3x groen worden en kan je er gewoonweg niet door. Een mogelijkheid om deze blokkades terug te dringen, is, denk ik, de kruising voorzien van witte kruisen en een waarschuwingsborden met ‘kruising vrijhouden’. In het begin kan dat worden ondersteund met een actie vanuit de verkeerspolitie.
Dit is een van de grootste ergernissen in de wijk. Ik hoop van harte dat er snel maatregelen worden genomen.
Mvg, Yvonne westerik

Beste Yvonne,

De gemeente is geen wegbeheerder van dit gedeelte. We kunnen wel deze situatie bij de provincie aankaarten. Het is dan aan de provincie Brabant om actie te ondernemen.

Vriendelijke groet,

Toine Schoester, projectleider.
 

@AWCDeKeien

Tijdens het prinsenbal van 10 november hebben onze dansgardes voor het eerst dit carnavalsseizoen opgetreden en wat… twitter.com/i/web/status/1…

13 jun

tegel_afbeelding

Gemeente Waalre verheugd over uitspraak Raad van State

5 apr

tegel_afbeelding

Impressie klankbordgroep Vitaal dorpshart Aalst

Femke Beijer

8 dec

tegel_afbeelding

Zeer stil asfalt

Harrie Vermeulen

8 dec

tegel_afbeelding

Denktanks zetten stappen: Waalre-Dorp