Lokale omroep wordt Studio040

Geplaatst op woensdag 17 oktober 2018

Vanaf 4 november wijzigt de lokale omroep in Waalre: Studio040 zendt het nieuws voor Waalre uit vanaf die datum. RTV Horizon stopt daarom met uitzenden voor Waalre. De gemeenteraad van Waalre heeft dit besloten op 18 september. De omroep met de officiële naam Streekomroep Eindhoven en Omgeving bestaat uit de gemeenten Waalre, Eindhoven en Geldrop-Mierlo. De drie gemeenteraden hebben ingestemd met een gezamenlijke omroep. Het Commissariaat voor de Media dient nog een definitief besluit te nemen.

Afstemmen op Studio040 (Streekomroep Eindhoven en Omgeving)

Vanaf 4 november kunt u afstemmen op Studio 040: de lokale omroep die uitzendt voor Waalre. U kunt actuele  berichten over Waalre en omgeving Eindhoven volgen via radio tv en internet.

Alle providers die in Waalre actief zijn via KT-Waalre geven de programma’s van Studio040 door. Voor Ziggo en Solcon is dit vanaf begin november, bij Trined en Plinq is Studio040 nu al te ontvangen.

Waarom wijzigt de lokale omroep?

Op 4 november loopt de lokale zendtijd voor RTV Horizon na 5 jaar af in Waalre. De gemeente en het Commissariaat voor de Media bekijken vervolgens wie in de volgende 5 jaar het lokale nieuws voor Waalre kan verzorgen. Onze gemeente is bestuurlijk, maatschappelijk en sociaal georiënteerd op het stedelijk gebied Eindhoven. Het media-aanbod van Studio040 past bij de behoeften van onze inwoners, die in Eindhoven winkelen en er hun ontspanning zoeken. Deze streekomroep biedt ook mogelijkheden voor de promotie van Waalre en voor evenementen en ondernemers in Waalre. Bovendien past de aansluiting bij de streekomroep in het plan van de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen voor de vorming van grote streekomroepen.

Meer nieuws