Alzheimer café Valkenswaard/Waalre

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019

In het nieuwe jaar 2019 is eerste bijeenkomst van het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre op dinsdag 29 januari aanstaande. De locatie is als vanouds café-zaal de Dommelstroom in Dommelen (Bergstraat 32). Het thema van de avond is : Delen diagnose dementie met de omgeving.

Er is veel te verwerken wanneer men hoort dat er sprake is van dementie. Men komt onder andere voor de vraag wanneer en hoe men dit feit gaat delen met de omgeving. Doe ik dit alleen? Welke momenten kies ik? Wie wil ik het wel laten weten en wie niet? En hoe zal de omgeving er op reageren? Tijdens de avond zal in samenspraak met een deskundige op zo veel mogelijk vragen een antwoord worden verkregen.

Praktische informatie

Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

Programma 1ste helft 2019

Het programma van het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre voor het eerste halfjaar 2019 is als volgt:

  • Dinsdag 29 januari: Delen diagnose met de omgeving
  • Dinsdag 26 februari: Verandering van gedrag bij dementie
  • Dinsdag 26 maart: Veiligheid en vrijheid
  • Dinsdag 30 april: Het belang van goede communicatie
  • Dinsdag 28 mei: Omgaan met verlies
  • Dinsdag 25 juni: Muziek- en dansavond

Meer nieuws