Lezing Kader Abdolah

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019

In de Boekenweek (thema: De moeder de vrouw) komt de schrijver Kader Abdolah naar de Bibliotheek Waalre. Hij deelt verhalen over zijn moeder, dementie en de wijze waarop hier in het Oosten mee omgegaan wordt, zoals prachtig beschreven in zijn boek 'Het gordijn'. Een persoonlijke lezing van een groot schrijver.

Het werk van Kader Abdolah is niet weg te denken uit de literatuur. Hij won vele prijzen en werd in 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn inzet op het gebied van literatuur, internationale samenwerking en vrede. Zijn roman 'Het huis van de moskee' is in 2007 verkozen tot het op één na beste Nederlandse boek ooit (na 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch).

Het leven van Kader Abdolah is in 2 periodes te verdelen. De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren. Terugkeren naar zijn vaderland was niet meer mogelijk. Zelfs niet om zijn moeder te zien. Omdat zij langzaam in de wereld van de dementie aan het verdwijnen was, besluiten ze elkaar in Dubai te ontmoeten. Over deze reis, en de geheimzinnige wereld van ouderdom, schreef Abdolah het ontroerende boek 'Het gordijn'.

Praktische informatie

Kader Abolah komt op woensdag 27 maart van 19.30 - 21.30 uur naar de Bibliotheek Waalre. Entree bedraagt € 7,50 voor bibliotheekleden en € 9,00 voor niet-leden. Ben je lid van We Are Public? Dan is de toegang gratis. Aanmelden kan via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.

Meer nieuws