Vervolg breuk coalitie

Geplaatst op donderdag 11 april 2019

Afgelopen donderdag is de samenwerking tussen de vijf fracties in de Waalrese raad die samen een coalitie vormden opgezegd. VVD en CDA hebben besloten niet verder te gaan met AWB, ZW14 en GroenLinks.

Dit feit heeft geen directe consequenties voor de aanstelling van de wethouders. Zij zijn aangesteld door de gemeenteraad. De wethouders zijn dus op dit moment gewoon in functie. Op dit moment kan het college niet anders dan afwachten welke stappen de raad gaat nemen.

Raad aan zet

Burgemeester Brenninkmeijer: “Het is een buitengewoon vervelende situatie. Het is belangrijk om nu de rust te bewaren, zodat er ruimte is voor de raad om tot oplossingen te komen en vooruit te kijken. De raad is nu aan zet. Het is belangrijk dat de partijen met het oog op continuïteit en bestuurlijke slagkracht de komende periode meer focussen op onderlinge overeenkomsten dan op de verschillen. Dat is ook waar Commissaris van de Koning Van de Donk duidelijk aandacht voor heeft gevraagd tijdens zijn bezoek aan Waalre afgelopen week. Ik heb begrepen dat verschillende partijen inmiddels oplossingen aan het zoeken zijn. Ondertussen blijven wij met het college aan de slag.”

Meer nieuws