Eikenprocessierups Waalre

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2019

De eikenprocessierups kan vanaf half mei tot augustus voor ongemak zorgen. De eikenprocessierups komt alleen voor op de inlandse (zomer)eik.

De gemeente Waalre bestrijdt de rupsen op een milieuvriendelijke manier door het opzuigen van de rupsen en de nesten. Er wordt bestreden in de bebouwde kom. Langs invalswegen, fietspaden en andere druk bezochte plaatsen in het bos wordt ook bestreden. De locaties waar veel mensen (vooral kinderen) zijn, krijgen prioriteit bij de bestrijding. Denk hierbij aan basisscholen, speeltuinen en (drukke) fietspaden.

Melden eikenprocessierups

Mocht u processierupsen zien, dan kunt u dit melden via de website of telefonisch via 040-2282500. Heeft u op uw eigen perceel te maken met besmette bomen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Mocht u klachten ervaren van de eikenprocessierups, neem dan contact op met uw huisarts.

Meer nieuws