Twee nieuwe jongeren ontmoetingsplekken in Aalst en Waalre

Geplaatst op woensdag 12 juni 2019

In Aalst en Waalre worden twee nieuwe jongeren ontmoetingsplekken (JOP’s) geplaatst. Deze worden geplaatst om het ontmoeten van jongeren in de openbare ruimte te faciliteren. De JOP’s ontwerpt de gemeente samen met jongeren. Ook omwonenden en belanghebbenden zijn gevraagd om hun wensen en ideeën mee te geven.

JOP’s

Een JOP is in hoofdvorm een overkapte zit- en hangplek voor jongeren. De ontmoetingsplek in Aalst (locatie aan de Ericalaan naast de skatebaan) is aangevraagd door de jongeren zelf om een plek te hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten zonder iemand anders tot last te zijn. De JOP in Waalre vervangt de bestaande JOP bij de voetbalkooi, die plaats maakt voor het gezondheidscentrum.

‘Pizza-overleggen’

De gemeente heeft in de afgelopen weken voor de jongeren uit Aalst en Waalre ‘pizza-overleggen’ georganiseerd en gevraagd mee te denken over het ontwerp van de JOP’s. Onder het genot van de pizza’s en begeleiding van een ontwerper, werden de verschillende mogelijkheden en wensen besproken. Hoe groot moet de JOP worden, welke vorm en kleur moet deze hebben en ook de plaatsing van de JOP ten opzichte van de wind kwam aan bod.

Inloopbijeenkomst 6 juni

Op donderdag 6 juni was er een inloopbijeenkomst voor de directe omgeving. Tijdens de inloopbijeenkomst konden omwonenden vragen stellen over de plannen en zijn ook de wensen en ideeën van de omgeving meegenomen.

Winnend ontwerp

De wensen van de jongeren en van de omwonenden worden verwerkt in een programma van eisen waarna er voor beide JOP’s twee schetsontwerpen worden opgesteld. In juli kiezen de jongeren en omwonenden de winnende ontwerpen. De JOP’s worden naar verwachting dit najaar geplaatst.

Meer nieuws