Kinderen lezen voor aan senioren

Geplaatst op dinsdag 25 juni 2019

Op 18 juni las een groep basisschoolleerlingen van de Wilderen voor aan senioren van de woon-/zorginstelling de Hoevenakkers (van de organisatie Oktober). Het was een mooie samenwerking tussen beide partijen: kinderen gaf het een goede gelegenheid om te oefenen met voorlezen aan geïnteresseerde luisteraars. Voor ouderen was het een aangename daginvulling en extra leuk dat kinderen hen voorlazen.

Wethouder Smit is enthousiast over dit initiatief: "Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht kan jongeren en ouderen dichter bij elkaar brengen. Het geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen."

Ook de reacties van de kinderen waren erg positief, een paar opmerkingen: "Het was leuk om complimenten te krijgen voor het voorlezen, het was leuk om een klik te krijgen tussen jong en oud, het was fijn om mensen een plezier te doen, leuk om mensen te zien genieten."

Meer nieuws