Waalre in gesprek: 'Alcohol en drugs nuchter bekeken'

Geplaatst op dinsdag 3 september 2019

Elke derde donderdag in de maanden september, oktober en november organiseren de Bibliotheek Waalre en het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) weer een lezing met goed gesprek over wisselende onderwerpen. Tijdens de eerste lezing op donderdag 19 september gaat Floris Brocaar van Novadic-Kentron in op alcohol en andere drugs.

Lezing: Alcohol en drugs nuchter bekeken

Novadic-Kentron is specialist in de verslavingszorg. Floris Brocaar werkt hier als preventiewerker dagelijks met jeugdigen, jongeren en jongvolwassenen die in aanraking komen met alcohol of andere drugs. In het gesprek gaat hij in op trends en ontwikkelingen, maar ook hoe je preventief kunt handelen. Voor ouders, opvoeders, begeleiders, onderwijzend personeel en overige geïnteresseerden.

Praktische informatie

'Alcohol en drugs nuchter bekeken' is op donderdag 19 september van 19.30 - 21.30 uur in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree bedraag € 2,50 voor bibliotheekleden en € 3,00 voor niet-leden. Aanmelden kan via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.

Waalre in gesprek

'Waalre in gesprek' is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Heb je na de lezing specifieke vragen, dan staat een consulent van CMD deze avond voor je klaar.

Lezingen oktober en november

Op donderdag 17 oktober gaat Waalre in gesprek over Mantelzorg. Donderdag 21 november vertelt Ivo van Ketelaar over autisme met de lezing 'Hoe kijkt autisme?'. Kijk voor meer informatie over de 'Waalre in gesprek'-lezingen op de website van Bibliotheek Eindhoven.

Meer nieuws