Taalpunt helpt inwoners met taal

Geplaatst op vrijdag 13 september 2019

In Waalre hebben ruim 1500 inwoners moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat aantal groeit nog steeds! Deze mensen kunnen vanaf 26 september met al hun vragen terecht bij het Taalpunt van de bibliotheek in Het Huis van Waalre. Dit Taalpunt is iedere laatste donderdag van de maand geopend van 11.00 tot 12.00 uur. U herkent het Taalpunt aan de informatiebanner in het bibliotheekgedeelte van Het Huis van Waalre.

Taalpunt

Mensen die beter Nederlands willen leren spreken, lezen of schrijven of op zoek zijn naar een passende computercursus, kunnen met al hun vragen bij het Taalpunt terecht. Tijdens het spreekuur van het Taalpunt geven getrainde vrijwilligers advies aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat iemand beter wil leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet de eerste taal is en graag wil weten welke cursus mogelijk is om de taal (beter) te leren. De vrijwillgers kijken wat het beste bij de hulpvraag over taal past. Iedereen is zonder aanmelding welkom.

Taalcafé

Het taalcafé is een gerichte activiteit, waarbij mensen de Nederlandse taal kunnen leren spreken door te doen: het voeren van een gesprek over allerlei verschillende onderwerpen. Het Taalcafé vindt elke donderdag plaats van 10.00 tot 11.30 uur in Het Huis van Waalre. De toegang voor het Taalcafé is gratis.

Meer nieuws