Vervangen van lantaarnpalen

Geplaatst op maandag 30 september 2019

In een aantal straten in de gemeente Waalre worden begin oktober de lantaarnpalen vervangen. Ongeveer 100 lantaarnpalen zijn aan het eind van de levensduur en worden daarom vervangen.

Lantaarnpalen vervangen

Bij een aantal wordt alleen de lantaarnpaal vervangen en wordt de huidige lamp hergebruikt. Dit geldt voor de lantaarnpalen in de Ansbalduslaan, Bertelindislaan, Heuvelstraat, Dommelseweg en Oude Kerkstraat.

Lantaarnpalen én lampen vervangen

In de straten Ekenrooisestraat, Frederik Hendrikstraat, Hutdijk (oostelijk deel), Johan Strausslaan, Karel de Stoutelaan, Karel V Laan, Maria van Bourgondiëlaan en Maximiliaanlaan, wordt ook de lamp vervangen en worden de lantaarnpalen uitgerust met led-verlichting. Dit is duurzamer en draagt bij aan energiebesparing. De lichtkleur verandert niet, dit blijft wit licht.

Werkzaamheden

Er worden geen lantaarnpalen verplaatst. De vervangingswerkzaamheden starten begin oktober 2019 en duren ongeveer 2 tot 3 weken. In opdracht van de gemeente voert de firma Dynniq B.V. de werkzaamheden uit.

Meer informatie

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Ruimte via telefoonnummer 040-2282500. U kunt ook een e-mail sturen naar openbareruimte@waalre.nl.  

Meer nieuws