Strepen op het raam - voorstelling over dementie

Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019

Stichting Zet presenteert in samenwerking met De Kwekerij Theaterproducties 'Strepen op het raam', een lichtvoetige theatervoorstelling over dementie.

Dementie en de kracht van de verbeelding

Met 'Strepen op het raam' wil Stichting Zet overal in Brabant bewustwording rondom dementie vergroten en de discussie openen over de urgentie van een dementievriendelijke samenleving. Onder begeleiding van Stichting Zet gaan we na de voorstelling hierover in gesprek met het publiek. Iedereen is welkom die geïnteresseerd is in de wereld van dementie.

De voorstelling laat de verwarring en twijfel zien waarmee zowel de persoon met (beginnende) dementie zelf als zijn naasten geconfronteerd worden. Eerst lijkt het om 'gewone' vergeetachtigheid te gaan, maar als vader zichzelf steeds vaker in de problemen brengt, wordt de ernst van de situatie duidelijk. De voorstelling is licht-melancholisch van toon, maar heeft ook oog voor de absurde momenten die deze ziekte met zich meebrengt. Zowel thuis, als in contact met de buitenwereld.

Praktische informatie

De voorstelling is op 9 november van 13.30 tot 16.00 uur in de Dommelzaal in Het Huis van Waalre (Koningin Julianalaan 19, Waalre). Toegang is gratis. Aanmelden kan via telefoonnummer 040-2282501 of via e-mail reservering@waalre.nl. Wilt u meer informatie? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Maria van Engelen via 0497-514746.  

Organisatie is vanuit samenwerking dementienetwerk Waalre en Valkenswaard.

Meer nieuws