BuurtWhatsApp: effectief middel voor een veilige buurt

Geplaatst op maandag 7 oktober 2019

Overal in Nederland maken steeds meer mensen gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Ook in Waalre houden buurtbewoners via de BuurtWhatsApp een oogje in het zeil en worden verdachte situaties gesignaleerd.

Inmiddels zijn bij de gemeente al 23 BuurtWhatsApps bekend. Bent u zelf beheerder van een BuurtWhatsApp en is deze nog niet bekend bij de gemeente? Meld deze aan bij de gemeente via veilig@waalre.nl.

WhatsApp-groepen

Per wijk, buurt of straat kan een WhatsApp-groep actief zijn. De beheerder van een WhatsApp-groep kan de groep ter kennisgeving melden bij gemeente en politie. De wijkagent kan ook deelnemen aan de groep en kan op die manier adviseren bij (verdachte) situaties.

Hoe kunt u meedoen?

Het enige dat u hoeft te doen is aanmelden bij een bestaande groep of zelf een groep starten. Een voorwaarde is wel dat u een mobiele telefoon met WhatsApp in uw bezit hebt. Wanneer een WhatsApp-groep in uw buurt actief is, kunt u na contact met de beheerder van de groep worden toegevoegd aan een bestaande groep. Mocht er nog geen WhatsApp-groep in uw buurt actief zijn, kunt u zelf een nieuwe groep met uw buurtgenoten starten. Vervolgens ontvangt u berichten van uw eigen buurtbewoners als ze iets niet vertrouwen of informeert u anderen door een bericht te plaatsen. Behalve de WhatsApp-groep blijft u natuurlijk ook de politie informeren als u een verdachte situatie opmerkt.

Meer informatie

Kijk voor tips, spelregels en meer informatie op de pagina BuurtWhatsApp. Hier vindt u ook een kaart met daarop een overzicht van alle buurtWhatsapp-groepen die bij de gemeente bekend zijn. Heeft u vragen of wilt u uw BuurtWhatsApp melden bij de gemeente? Stuur dan een email naar veilig@waalre.nl.  

Meer nieuws