Wethouder Kruip leest voor aan bewoners Hoevenakkers

Geplaatst op maandag 7 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober las wethouder Kruip voor aan bewoners van Hoevenakkers in besloten kring. Dit gebeurde tijdens de zevende editie van de Nationale Voorleeslunch; dit is tevens de Nationale Ouderendag. De Voorleeslunch is een landelijk initiatief.

Voorlezen voor ouderen

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Het voorlezen van een goed verhaal verschaft veel plezier aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Meer nieuws