Manifest Iedereen doet mee!

Geplaatst op woensdag 9 oktober 2019

Voorzitter Participatieraad Waalre ondertekent het Manifest Iedereen doet Mee!Op 8 oktober ondertekende Lianne Smit, wethouder Sociaal Domein, samen met voorzitter van de Participatieraad, Henk de Graaf, het Manifest Iedereen doet mee!. Met de ondertekening van het Manifest draagt de gemeente Waalre openlijk uit dat het samen met partners én mensen met een beperking werkt aan een inclusieve gemeente.

Manifest Iedereen doet mee!

Het manifest Iedereen doet mee! is in 2018 ontwikkeld door 25 koplopergemeenten en ervaringsdeskundigen, om uitvoering te geven aan het VN-verdrag handicap dat in juli 2016 van kracht is geworden. Centraal in het VN-verdrag staat het bevorderen van een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het verdrag is van toepassing op alle soorten handicaps: zowel fysieke, psychische als verstandelijke beperkingen. Denk aan meedoen op het gebied aan arbeid, onderwijs, wonen, goederen en diensten, verkeer en vervoer, zorg, ondersteuning, sport, cultuur, vrijetijdsbesteding en uitgaan.

Het Waalres Akkoord

Het Waalres Akkoord stelt dat een inclusieve samenleving ook voor Waalre van belang is. Om in aanmerking te komen voor het manifest heeft de gemeente Waalre aan moeten tonen al bewust te werken aan dit thema. Met het ondertekenen van dit manifest, laat de gemeente inwoners zien dat het een echte inclusieve gemeente wil zijn, voor mensen met en zonder handicap, beperking of kwetsbaarheid. De Participatieraad behartigt de belangen voor de inwoners van Waalre met een beperking. De voorzitter tekent mede namens hen dit manifest.

Wethouders Smit: 'De ondertekening van dit manifest is bijzonder. We zijn na de koplopergemeenten een van de volgende gemeenten die het manifest ondertekenen. Het is een succes dat we samen willen vieren. De Alliantie VN-verdrag, die de aanvraag voor het manifest toetst, heeft onze aanmelding voorgelegd aan verschillende inwoners en ook zij vinden dat de gemeente Waalre laat zien dat er stappen worden gezet naar een inclusieve samenleving. Een mooi compliment én een aanmoediging om hiermee door te gaan.'

Wethouder sociaal domein van Waalre ondertekent Manifest Iedereen doet mee!

Meer nieuws