GGD start op 21 oktober met regionale vaccinatiecampagne

Geplaatst op dinsdag 15 oktober 2019

Prik met vaccinatie wordt in arm gezet.Vanaf 21 oktober start de GGD Brabant-Zuidoost weer met de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Zij vaccineren gedurende 2 weken op 11 goed bereikbare plaatsen in de hele regio.

Welke vaccinaties?

BMR/DTP, HPV

Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen bof, mazzelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP). Meisjes die dit jaar 13 jaar worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie). Het RIVM stuurt ongeveer 2 weken voor de vaccinatiedatum een brief met oproepkaart. In de brief staan datum, tijd en plaats van de inenting genoemd. Bij verhindering stuurt het RIVM na een jaar automatisch een tweede oproep.

Inhalen vaccinatie Meningokokken ACWY

Jongeren, geboren tussen 2001 en 2005, die in het najaar 2018 en/of voorjaar 2019 de meningokokken ACWY-vaccinatie hebben gemist, kunnen alsnog hun prik halen. Zij krijgen hiervoor een herinneringsuitnodiging.

Extra aanbod HPV-vaccinatie

Dit najaar is er landelijk een inhaalmogelijkheid voor meisjes, geboren in 2002 en 2003, die nog niet tegen HPV gevaccineerd zijn. Zij krijgen van het RIVM hiervoor een uitnodiging. Deze meisjes moeten daarna nog 2 keer terugkomen voor de tweede en derde HPV-vaccinatie. Pas na de derde vaccinatie zijn zij voldoende beschermd.

Data en locaties

De GGD vaccineert van 21 oktober tot en met 4 november. Alle informatie over de vaccinaties en de priklocaties en priktijden vindt u op de website www.ggdbzo.nl.

Meer nieuws