Het Klooster officieel verkocht en voor 10 jaar behouden voor verenigingen

Geplaatst op dinsdag 5 november 2019

Gemeenschapshuis Het Klooster is deze week door de gemeente Waalre verkocht en hiermee is het eigendom officieel overgedragen aan 4 investeerders. Met de verkoop blijft Het Klooster voor zeker 10 jaar beschikbaar voor verenigingen. De investeerders verbouwen Het Klooster, zodat er in samenwerking met Futuris een voor Waalre uniek woon- zorgconcept gerealiseerd wordt. "Met de verkoop garanderen we zekerheid voor de verenigingen in Waalre. En dat vinden we als gemeente een belangrijke voorwaarde voor verkoop", aldus wethouder Uijlenhoet.

In het koopcontract is afgesproken dat 450m2, waaronder een ruime zaal met een grootte van circa 2/3de van de huidige zaal, behouden blijft voor gebruik door de verenigingen. De 3 grootste verenigingen die gebruik maken van Het Klooster hebben eerder al de intentie uitgesproken om de komende 10 jaar ruimtes te willen blijven huren in Het Klooster, indien hun ledenaantal dit toelaat. Wethouder Uijlenhoet: "Het is mooi dat dit plan met een groot maatschappelijk karakter voor jong en oud en voor de verenigingen nu gerealiseerd gaat worden. De verenigingen in Het Klooster kunnen hiermee met vertrouwen de toekomst tegemoet zien."

Verbouwing

De ontwerpen voor de verbouwing zijn inmiddels goedgekeurd door de Monumenten- en Welstandcommissie. Met de verbouwing van Het Klooster, die na Carnaval start, worden zorgwoningen gerealiseerd voor dementerende ouderen en jong volwassenen met een ontwikkelstoornis met een afstand tot de arbeidsmarkt. Futuris, die Het Klooster al vanaf 1 juli vorig jaar exploiteert, zal ook de exploitatie van het woon- zorgconcept op zich nemen in samenwerking met andere partijen.

Meer nieuws