Voetbal, hockey en basketbal op de nieuwe sportplek

Geplaatst op vrijdag 15 november 2019

Van 16 tot en met 30 oktober konden kinderen en jongeren tussen de 6 en 21 jaar meedenken over de nieuwe sportplek en jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Meester Slootsweg in Waalre-dorp. Aan hen is gevraagd welke sporten zij graag willen spelen op de nieuwe sportplek en welke ideeën er zijn voor het uiterlijk en de vormgeving van de nieuwe JOP. In totaal zijn er 173 enquêtes ingevuld. Voetbal, hockey en basketbal zijn als favoriete sporten gekozen!

Uitslag enquête

Voetbal (74%) werd het meest genoemd als sport om te spelen op het nieuwe sportveld, als tweede hockey (40%) en op de derde plek basketbal (36%). Daarnaast zijn er ook andere sporten genoemd zoals tennis, atletiek, badminton, maar ook trefbal, crossen en freerun. Over hoe de sportplek eruit moet komen te zien kwam blauw kunstgras veel terug en een hek om de bal tegen te houden. Over de jongerenontmoetingsplek waren de meeste keuzes voor de 'Dugout-JOP'. Aan de hand van de uitslag wordt nu eerst een ontwerp gemaakt van de sportplek en JOP, waarna een aannemer geselecteerd wordt om deze te gaan bouwen. Als alles volgens planning verloopt kan de nieuwe sportplek en de JOP in het voorjaar van 2020 worden aangelegd. Daarna wordt de huidige voetbalkooi en JOP pas verwijderd. 

De volledige uitslag van de enquête is hieronder terug te vinden:

Nieuwe sportplek en JOP

De reden dat er een nieuw sportveld en JOP komen in Waalre-dorp is dat er plannen zijn om op de plek van de voetbalkooi en de JOP aan de Meester Slootsweg volgend jaar een gezondheidscentrum te bouwen. Dit betekent dat de voetbalkooi en de JOP op deze plek dan gaan verdwijnen. Aangezien de voetbalkooi en JOP veel worden gebruikt, wil de gemeente op ongeveer 50 meter van de huidige plek een nieuwe sportplek en een nieuwe JOP plaatsen. Beiden komen in de buurt van de ingang van het sportpark.

Meer nieuws