Ringleiding in Het Huis van Waalre

Geplaatst op dinsdag 19 november 2019

Sinds kort is er in Het Huis van Waalre op 2 plaatsen een ringleidingsysteem aangebracht voor mensen met gehoorproblemen, namelijk in de Dommelzaal (theaterzaal) en in de Raadszaal. Het gaat om een persoonlijk systeem in de vorm van een koptelefoon of een inductielus.

Koptelefoon voor de versterking van het geluid

De koptelefoon kan worden gebruikt door personen die geen gehoorapparaat hebben, maar toch graag het versterkte geluid beter willen horen. Er zijn 20 koptelefoons beschikbaar.

Ringleiding bij het dragen van een gehoorapparaat

De inductielus wordt gebruikt door personen die een gehoorapparaat hebben. Deze lus communiceert met het gehoorapparaat. Er kan gebruik gemaakt worden van 8 inductielussen. Het systeem werkt alleen als er sprake is van 'versterkt' geluid. Dat wil zeggen als er via de microfoons wordt gesproken.

Wilt u gebruik maken van de ringleiding?

Voor de raadsvergaderingen kunt u zich melden bij de griffie. Voor de Dommelzaal kunt u dit aangeven bij de medewerkers van Het Huis van Waalre. 

Waalre is een inclusieve samenleving, waar iedereen mee kan doen

Door de ringleiding is het mogelijk gemaakt dat voor mensen met (lichte) gehoorproblemen de raadsvergaderingen goed verstaanbaar zijn. Ook bijeenkomsten en voorstellingen in de Dommelzaal zijn nu goed te volgen.

Meer nieuws