Zwerfafval, samen kunnen we er wat aan doen!

Geplaatst op dinsdag 4 februari 2020

Op woensdag 29 januari hebben Finn (6 jaar), Mees (4 jaar) en Noa (4 jaar) in hun wijk Ekenrooi en in de bossen blikjes, plastic en vuurwerkresten opgeruimd. Zij stoorden zich aan het feit dat er zoveel zwerfafval ligt en zijn daarom zelf aan de slag gegaan. Een ontzettend goed initiatief! Want samen houden we Waalre mooi, schoon en fijn. En het begint natuurlijk bij jezelf. Want de belangrijkste boodschap van Finn: gooi je afval gewoon in de vuilnisbak!

Waalre mooi, schoon en fijn!

Wil jij net als Finn, Mees en Noa ook bijdragen aan een schoner Waalre? Als onderdeel van het plan van aanpak Zwerfafval is voor iedereen in de gemeente Waalre die de buurt schoon wil houden de 'Aanhanger Schoon Waalre' beschikbaar. Wil je een dagje samen met je buren, vrienden, sportclub, school of collega's zwerfafval rapen? De aanhanger is gratis te leen. De aanhanger is voorzien van allerlei handige spullen om zwerfafval te rapen: knijpers, handschoenen, veiligheidshesjes, afvalzakken en meer. Superhandig voor als je samen een dagje de buurt wilt opruimen. Zo houden we Waalre samen schoon, groen en mooi. Kijk op de pagina 'Aanhanger Schoon Waalre' voor meer informatie.

Plan van aanpak Zwerfafval

De gemeente heeft een 'Plan van Aanpak Zwerfafval', waar de aanhanger Schoon Waalre onderdeel van is. Voorbeelden van andere projecten zijn, onder andere, het plaatsen van blikvangers langs fietspaden, afvalvermindering op evenementen en het faciliteren van vrijwilligers die zwerfafval rapen.

Meer nieuws