Actuele informatie over het coronavirus

Geplaatst op donderdag 5 maart 2020

Een inwoner van Waalre is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na labaratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat op donderdag 5 maart vast. De patiënt zit in thuisisolatie. 

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan

Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen 2 weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval telefonisch contact op te nemen met uw huisarts. 

Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800-1351
  • Bel de GGD op 088-0031111. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Vragen van artsen worden met voorrang beantwoord

Meer nieuws