Coronahulp in Waalre: hulp nodig of hulp aan te bieden?

Geplaatst op donderdag 19 maart 2020

In deze coronacrisis wordt veel gevraagd van ons allemaal. Zeker ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen nu extra ondersteuning gebruiken. Maar ook mensen die werken in bijvoorbeeld de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.

Gelukkig ontstaan er in deze tijd verschillende prachtige initiatieven om elkaar te helpen, ook in onze gemeente. Goed voor mekaar Waalre is dé plek waar we deze initiatieven samen willen brengen. We hebben op de website van Goed voor Mekaar Waalre een speciale pagina ingericht voor hulpvragen en hulpaanbod in verband met het coronavirus. Hier kun je eenvoudig en veilig jouw vraag of aanbod plaatsen.

Hulpvraag of -aanbod plaatsen

Op de website hebben we een speciale categorie ‘coronahulp’ aangemaakt bij zowel de hulpvragen als bij het hulpaanbod. Als je deze categorie aan vinkt wanneer je een oproep op onze website plaats, kunnen anderen jouw aanbod of hulpvraag eenvoudig vinden.

Ken je iemand die zelf geen bericht op de website kan plaatsen maar die wel hulp nodig heeft? Help elkaar met het plaatsen van een oproep! Kom je er niet uit, dan kun je altijd bellen met Goed voor Mekaar Waalre via 06-25762422.

Contact

Goed voor mekaar Waalre is tijdens de coronacrisis gewoon telefonisch en per mail bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur. Je kunt ons bellen op telefoonnummer 06-25762422 en mailen via info@goedvoormekaarwaalre.nl.

Samen met initiatief Facebookpagina Bewegen voor een ander

Juist in deze periode willen we de inwoners van onze gemeente zo goed mogelijk helpen. We doen dit samen met de initiatiefnemers van de lokale Facebookpagina Bewegen voor een ander. waar veel inwoners hulp bieden en vragen. Deze Facebook-pagina is een initiatief van Paramount Fitness in samenwerking met de seniorenverenigingen van Aalst en Waalre. Wij hebben de handen ineen geslagen om samen te proberen de hulpvragen en het hulpaanbod zo goed mogelijk te matchen. Op werkdagen kun je van 12.00 tot 14.00 uur ook bellen met Leon van Meijel van Bewegenvooreenander op telefoonnummer 06-49248301.

Balie Goed voor Mekaar Waalre gesloten

Vanwege de Corona maatregelen is de balie van Goed voor mekaar in Het Huis van Waalre wél gesloten tot en met maandag 6 april. Ook liggen Neffe de Kerk, het Steunpunt Mantelzorg en Wandelen in de Wijk tot die tijd stil.

Hulplijn Rode Kruis voor kwetsbare mensen

Het Rode Kruis heeft ook een hulplijn geopend voor kwetsbare mensen. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Het nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 - 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

Meer nieuws