Wij zijn samen Waalre, juist nú

Geplaatst op woensdag 8 april 2020

We zijn de tweede maand ingegaan van de coronacrisis, die helaas nog niet ten einde is. Met de komst van de lente lijkt het tij wel voorzichtig ten goede te keren. In Waalre is, voor zover wij weten, de uitbraak tot nu toe gelukkig relatief beperkt gebleven. Wij zien ook dat iedereen in Waalre de genomen maatregelen goed respecteert en dat draagt zeker in positieve zin bij tot het beperken van de impact van het virus in Waalre.

Maar we zien ook de keerzijde van alle maatregelen: de eenzaamheid bij kwetsbare ouderen, de bestaansonzekerheid van veel banen en ondernemingen en de continuïteit van de zorg bij niet-corona patiënten. In die zin wordt Waalre helaas net zo hard getroffen als de rest van Nederland.

In positieve zin ontstaan er ook mooie hoopgevende initiatieven vanuit verschillende organisaties, bedrijven en inwoners van Waalre. Het is hartverwarmend hoe iedereen zich in deze moeilijke omstandigheden inzet om de gevolgen van de coronacrisis te beperken. Juist nu zien we hoe we samen sterk zijn. Laten we deze initiatieven blijvend koesteren, ook als het virus straks weer op zijn retour is.

Hou vol, blijf gezond en blijf elkaar in deze bijzondere tijd ondersteunen.

College van burgemeester en wethouders gemeente Waalre

Meer nieuws