Winkels in Waalre mogen langer open blijven op Goede Vrijdag

Geplaatst op woensdag 8 april 2020

Aanstaande vrijdag 10 april 2020 is het Goede Vrijdag. In verband met de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus heeft de gemeente Waalre besloten om éénmalig een collectieve ontheffing te verlenen van de verplichte winkelsluiting die normaal geldt op deze dag. Normaal mogen winkels volgens de Winkeltijdenwet op Goede Vrijdag maar open zijn tot 19.00 uur. De gemeente Waalre heeft besloten om toe te staan dat de winkels in Waalre op 10 april 2020 (Goede Vrijdag) tot 22.00 uur geopend zijn.

In verband met de paasinkopen is het van belang dat alle winkels in Waalre ruime openingstijden kunnen hanteren. Dit om de spreiding van het aantal bezoekers in winkels goed op te kunnen opvangen. Met deze maatregel hoopt de gemeente de extra druk te verlichten die de veiligheidsmaatregelen voor de winkels in voornamelijk de voedselsector oplevert (maximaal aantal klanten op de winkelvloer en een minimale 1,5 meter afstand tussen klanten).

Het is aan alle winkeliers vrij om een eigen keuze te maken of zij langer open willen zijn tot 22.00 uur. Kijk dus zelf na welke winkels wel of niet langer open zijn. En uiteraard geldt houd je aan de regels. Het blijft ontzettend belangrijk om de maatregelen en adviezen op te volgen. Blijf zoveel mogelijk thuis. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat we de effecten van het virus zo klein mogelijk houden en de kwetsbare mensen in onze samenleving beschermen.

Meer nieuws