Beperk de kans op natuurbranden!

Geplaatst op donderdag 23 april 2020

Door de grote droogte op dit moment is er weer meer kans op natuurbranden. De regio Brabant-Zuidoost bevindt zich in fase 2 ‘extra alert’ op dit moment.

Wat kunt u zelf doen om natuurbranden te voorkomen?

Natuurbranden ontstaan vaak door menselijk gedrag. Denk bijvoorbeeld aan het weggooien van een brandende sigarettenpeuk, barbecueën in de open lucht of het weggooien van afval of glas in de natuur. Om natuurbranden te voorkomen heeft de brandweer een infographic ontwikkeld met daarin informatie over wat u kunt doen om natuurbranden te voorkomen. Nog steeds geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat we de effecten van het coronavirus zo klein mogelijk houden en de kwetsbare mensen in onze samenleving beschermen.

Weten hoe groot de kans is op natuurbranden?

De kans op natuurbranden neemt toe bij droog weer. In Nederland wordt de kans op natuurbranden geclassificeerd aan de hand van twee fases. Bij een fase 1 is de kans op natuurbranden klein en worden geen aanvullende maatregelen getroffen. Bij aanhoudende droogte wordt doorgaans opgeschaald naar fase 2. In dat geval wordt u om alertheid gevraagd en worden aanvullende maatregelen getroffen. Dat is nu dus het geval. Meer informatie over de fases vindt u op www.natuurbrandrisico.nl. U kunt zich op deze website abonneren. Zo blijft u altijd op de hoogte van de huidige fase van natuurbranden.

Beperk de kans op natuurbranden! (PDF, 1.0 MB)

Meer nieuws