Gemeente biedt ruimte voor sporten en cultuur in de buitenlucht

Geplaatst op dinsdag 19 mei 2020

Op 11 mei zijn de nieuwe landelijke richtlijnen voor sport in de buitenlucht ingegaan. Er zijn sportaanbieders en verenigingen die niet kunnen voldoen aan deze richtlijnen, bv. omdat ze een binnensport beoefenen, maar die toch hun leden en/of inwoners van Waalre willen laten sporten. De gemeente Waalre denkt met hen mee op welke manier dit, binnen de Corona-richtlijnen en onder voorwaarden, toch toegestaan kan worden.

Kort gezegd mogen verenigingen en sportaanbieders die binnensporten beoefenen, deze tijdelijk tot 1 september 2020, ook buiten aanbieden. Bij voorkeur op een eigen buitenterrein bij de sportaccommodatie. Als dit niet mogelijk is kunnen zij afspraken maken met buitensportverenigingen om op hun terrein de sportactiviteit aan te bieden. Als dit ook niet mogelijk is, is er een laatste mogelijkheid om de openbare ruimte gebruiken. In alle gevallen moeten de verenigingen en sportaanbieders een plan met protocollen en contactpersonen aan de gemeente voorleggen.

Ook gelden er voorwaarden voor het beperken van overlast voor de omgeving, bv door muziek en verkeer. De verenigingen en sportaanbieders moeten zelf de omwonenden hierover informeren.

De wekelijkse bijeenkomsten van scouting-, cultuur-, kunst-, en andere jeugdverenigingen voor kinderen tot en met 18 jaar zijn toegestaan onder de dezelfde voorwaarden als sport. Als u vragen heeft kunt u deze stellen aan rvdaal@waalre.nl.

Meer nieuws