Gemeente biedt ruimere mogelijkheden voor terrassen

Geplaatst op woensdag 27 mei 2020

Gemeente Waalre wil ook horecaondernemers tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk ondersteunen om deze periode goed door te komen. We denken daarom mee over de mogelijkheden die hen kunnen helpen. Het college van B&W heeft besloten om horecaondernemers indien mogelijk meer ruimte te bieden voor terrassen. Het gaat dan om extra ruimte, niet om extra stoelen. Het is niet de bedoeling dat een ondernemer een groter aantal stoelen op zijn uitgebreide terras kan neerzetten dan voorheen. De gemeente gaat hierover pro-actief in gesprek met deze ondernemers om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast kunnen ondernemers ook contact opnemen met de gemeente via vergunningen@waalre.nl.

In alle gevallen moeten de horecaondernemers een plan met protocol, situatietekening en contactpersonen aan de gemeente voorleggen. Ook gelden er voorwaarden voor het beperken van overlast voor de omgeving. De horecaondernemers moeten zelf de omwonenden hierover actief informeren.

Het kan zijn dat de veiligheid of beschikbare ruimte het in sommige situaties niet toelaat om ruimere terrassen te creëren. Dit is een tijdelijke maatregel die voorlopig geldt tot 15 oktober 2020, het einde van het terrasseizoen.

Voor Horecaondernemers die nu geen terrasmogelijkheid hebben, blijft de situatie gelijk. Zij mogen na 1 juni ook geen terras inrichten.

Meer nieuws