Taxbus vangnet voor OV verlengd tot 1 september 2020

Geplaatst op maandag 29 juni 2020

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. U kunt een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje.

Deze maatregel is vooralsnog verlengd tot 1 september 2020.

Waarom deze maatregel?

Vanwege het corona virus rijden sinds 19 maart de vervoerders Arriva en Hermes volgens een aangepaste dienstregeling. De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat alle belangrijke bestemmingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven. De coronamaatregelen leiden tot aanzienlijk minder reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. De dienstregeling is aangepast en de frequentie van het aantal bussen verlaagd. Zo wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft het ov beschikbaar om Brabant bereikbaar te houden. Mocht blijken dat er zich op bepaalde plekken onverhoopt problemen voordoen doordat bijvoorbeeld buurtbusverenigingen niet meer rijden, heeft de provincie de vervoerders gevraagd om daar flexibel op in te spelen. Dat wordt nu gedaan door de samenwerking met de regiotaxi’s.

Richtlijnen per 1 juli

Per 1 juli gelden de volgende richtlijnen binnen het Taxbus-vervoer:

  • Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de Taxbus reizen.
  • De chauffeur draagt een medisch mondkapje. U bent verplicht een niet-medisch mondkapje bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.
  • Wij verzoeken u om “reizen via automatische incasso" aan te vragen, voor meer informatie kunt u kijken op de website van Taxbus: www.taxbus.nl.
  • Indien u toch contant wilt betalen, dan kan dat alleen gepast. De chauffeur kunnen geen geld wisselen in het voertuig. In het voertuig is een geldkistje of bakje aanwezig waar u het geld in kan deponeren.
  • U laat uw pasje zien aan de chauffeur, maar hoeft dit niet te overhandigen.
  • Als u vanuit uw gemeente een indicatie heeft zoals voorin, reizen per taxibus of taxi personenauto, dan zal de vervoerder hier rekening mee houden.
  • Scootmobielen kunnen weer mee met Taxbus

Meer nieuws