Langer en veilig thuiswonen met Leefsamen

Geplaatst op maandag 31 augustus 2020

Mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Veiligheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie zijn dan erg belangrijk. Nieuwe technieken kunnen hierbij helpen. De gemeente Waalre ondersteunt een innovatief proefproject waarbij mantelzorgers en buurtgenoten met slimme technologie bijdragen aan het zorgen voor elkaar in Waalre.

Een geselecteerde groep ouderen en mantelzorgers worden uitgenodigd om gratis deel te nemen aan dit proefproject. Zij ontvangen een brief hierover. Er kunnen maximaal 50 personen meedoen. Bij meer inschrijvingen maken we een afweging of het aantal deelnemers verhoogd kan worden. De proef duurt van augustus 2020 tot en met april 2021. 

Samenwerking met KT Waalre

De gemeente Waalre werkt samen met KT Waalre in het project Leefsamen. Het is een volg- en alarmeringssysteem dat een melding stuurt naar vooraf gekozen contactpersonen. Dit gebeurt bij rook, paniek, inactiviteit en bij geopende deuren en ramen op bepaalde tijden. In de woning worden slimme sensoren geplaatst die draadloos verbonden zijn met een centrale, die op een internetverbinding is aangesloten.

Als er een alarm is, krijgen de contactpersonen van de bewoner automatisch een melding via internet. Deze kunnen in de directe omgeving wonen (bijv. buren) of meer op afstand zoals mantelzorger(s). Zo draagt dit project bij aan zorgen voor elkaar in Waalre.

Bel of mail bij vragen

Kijk op de website www.leefsamen.nl voor meer informatie. U kunt ook bellen met de Klantenservice van Leefsamen via telefoonnummer 040-7800641 of met Yvonne Schouten van de gemeente Waalre: 040-2282500. Mailen kan ook naar helpdesk@leefsamen.nl of naar gemeente@waalre.nl.

Meer nieuws