Tijdelijke Europese regeling geldigheid rijbewijzen verruimd

Geplaatst op donderdag 3 september 2020

Door de maatregelen rondom corona is het voor u niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. De Europese Commissie had al besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Deze regeling is nu verruimd.

Doorrijden met verlopen rijbewijs

Is een rijbewijs verlopen tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020, dan mag u nog 9 maanden doorrijden met het verlopen rijbewijs. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs is verlopen.

Rijbewijs toch verlengen

Wilt u het rijbewijs wel verlengen, dan blijft dit gewoon mogelijk. U mag langer doorrijden op basis van de coulance regeling. Dit is niet verplicht. Voor meer informatie kijk op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws