App Kwikstart als handige tool voor jongeren

Geplaatst op donderdag 10 september 2020

Alle jongeren die 18 jaar worden ontvangen dit schooljaar een brief om ze op weg te helpen met hun financiën. Als je 18 jaar wordt moet je heel wat zaken zelf regelen, zoals studiefinanciering en verzekeringen. Soms gaan jongeren op zichzelf wonen en moeten ze overzicht houden over hun eigen inkomsten en uitgaven. In hun omgeving zijn vast mensen die daarbij kunnen en willen helpen. Als handige tool wil de gemeente Waalre naast de hulp uit de omgeving de (gratis) app Kwikstart onder de aandacht brengen.

Kwikstart (www.kwikstart.nl)

In de app (te downloaden via Google Play en Apple Store) zijn alle te regelen zaken op een rijtje te vinden als je 18 wordt. Daarnaast vinden jongeren er veel informatie over zorg, gezondheid en allerlei andere praktische tips. De app is ontwikkeld door Stichting Kinderperspectief in samenwerking met jongeren.

Lianne Smit, wethouder jeugd: ''Aandacht voor de financiën van jongeren is belangrijk om juist ook bij deze groep te voorkomen dat zij onnodig schulden opbouwen. Goed omgaan met geld wordt steeds lastiger met alle verleidingen waar jongeren mee te maken kunnen krijgen zoals online kopen op rekening, maar ook noodzakelijke financiële ondersteuning zoals een studielening. Dit geldt nog meer nu het door de coronatijd lastiger is voor jongeren om bijvoorbeeld bijbaantjes te behouden. Daarom sturen wij deze brief. Ik hoop dat de jongeren baat hebben bij de app en ook op tijd aan de bel durven trekken bij financiële problemen.''

Financiële problemen?

Neem dan contact op met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre. Samen wordt gezocht naar een oplossing. Het CMD is telefonisch bereikbaar via 040-2282500 of per e-mail cmd@waalre.nl.

Meer nieuws