Rioolvervanging en herinrichting van de Molenstraat en omgeving

Geplaatst op dinsdag 22 september 2020

In het najaar van 2019 startte het project rioolvervanging en herinrichting van de Molenstraat en omgeving. De werkzaamheden schieten goed op. In de Dreefstraat, Werenfriedstraat, Engelmondstraat, Kerkakkers en Kerkstraat, Adalbertstraat, Engelmondstraat en Swidbertstraat zijn de nieuwe rioleringen aangebracht. Deze wegen zijn heringericht volgens het ontwerp dat samen met de bewoners is gemaakt. Deze straten zijn weer te gebruiken voor verkeer.

Voor de vakantie zijn de asfaltwerkzaamheden aan de Molenstraat buiten de bebouwde kom afgerond. Binnen de bebouwde kom zijn de riool- en straatwerkzaamheden tot aan de nieuwbouwwijk “De Smaragd” afgerond. In het deel van de Molenstraat tussen de Smeleweg en de Werenfriedstraat is de nieuwe riolering ook klaar. Nu wordt hard gewerkt om op dit deel de nieuwe bestrating aan te brengen. De rioleringswerkzaamheden gaan verder in de Oude Kerkstraat. Wanneer dit klaar is, vervangen we de riolering in de Molenstraat tussen de Werenfriedstraat en de Markt. De bestratingswerkzaamheden voeren we telkens meteen na het aanleggen van de riolering uit.

De Oude Kerkstraat wordt een fietsstraat

De fietsroute door de Oude Kerkstraat sluit aan op de fietsstraat in de Werenfriedstraat. Deze fietsstraat naar het Kindcentrum de Wilderen is al klaar. De Oude Kerkstraat is een belangrijke schakel in het fietsnetwerk van de gemeente. Wij richten daarom deze straat ook in als fietsstraat. In een fietsstraat is het autoverkeer te gast. Het autoverkeer moet voorrang geven aan het fietsverkeer. Dit zorgt voor een rustige verkeerssituatie. Autoverkeer maakt gewoon gebruik van de fietsstraat. De bewoners van de Oude Kerkstraat kunnen hun woning dus gewoon bereiken met de auto. De inrichting van de straat blijft ongeveer hetzelfde. Wat verandert is dat er geen klinkers worden aangebracht maar rood asfalt. De Oude Kerkstraat komt er dus hetzelfde uit te zien als de Werenfriedstraat aan de overkant van de Molenstraat.

Parkeervakken Dreefstraat

In de Dreefstraat worden 16 parkeervakken gemaakt van zogenoemde grastegels. Dit is een verharding met openingen waar gras doorheen kan groeien. Dit geeft een groen beeld maar zorgt wel voor stabiele parkeervakken. De aanleg van de parkeervakken start in oktober. Voor sommige parkeervakken worden bomen verplaatst. Dit vindt in november plaats samen met het aanbrengen van beplanting. Eind november zijn de werkzaamheden klaar. 

Vragen?

Vanwege het coronavirus houdt Heijmans nog geen inloopspreekuur. Vragen kunt u via mail blijven stellen: tvriends@heijmans.nl. De meest actuele informatie over het project vindt u op de Facebookpagina van Heijmans.

Meer nieuws