Sinterklaasfeest in Waalre

Geplaatst op vrijdag 25 september 2020

Op dinsdag 22 september kwamen de intochtverenigingen, het onderwijs en vertegenwoordigers van de gemeenteraad bij elkaar om het Sinterklaasfeest in Waalre te bespreken.

Aanleiding voor dit overleg was een ingediende motie van de gemeenteraad. Er was grote overeenstemming onder alle betrokkenen om dit jaar de roetveegpieten te laten zien. Vanuit het onderwijs en de intochtverenigingen was deze keuze overigens al eerder gemaakt. Sinterklaasintochten, waar doorgaans veel mensen voor op de been zijn, worden dit keer vanwege het coronavirus ook anders ingevuld.

Wortelen in een schoen en pakjes met pepernoten

Maatregelen COVID-19 onverminderd van kracht

Over de manieren waarop Sinterklaas dit jaar toch de kinderen in Waalre gaat ontmoeten worden verantwoorde oplossingen ingezet. De maatregelen om verspreiding van COVID-19 (coronavirus) te voorkomen blijven onverminderd van kracht. De intochtverenigingen zelf denken bijvoorbeeld aan een rondgang, zowel door Aalst als door Waalre, waarbij de Sint en de pieten toch alle kinderen gaan ontmoeten. Waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer en wethouder Van Holstein zijn zeer te spreken over de manier waarop alles eigenlijk alweer geregeld is door de scholen en alle vrijwilligers. Natuurlijk moet er nog afstemming komen over bijvoorbeeld de invulling van de rondgang van Sinterklaas op veilige afstand, maar ze hebben alle vertrouwen in de organisatie van een mooi feest voor iedereen en vooral voor de allerkleinsten.

Meer nieuws