Taxbus vangnet voor OV verlengd vanaf 1 oktober tot nader bericht

Geplaatst op woensdag 30 september 2020

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. Deze maatregel is verlengd vanaf 1 oktober en heeft voorlopig geen einddatum.

De provincie heeft geregeld dat reizigers tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het Openbaar Vervoer tarief. Ook als u géén Wmo-pas heeft. U kunt een Taxbus bestellen door gratis te bellen met de reserveringslijn 0800 – 0234 795.

Waarom deze maatregel?

Vanwege het coronavirus rijden sinds 19 maart de vervoerders Arriva en Hermes volgens een aangepaste dienstregeling in Brabant. De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar te houden. Door de coronacrisis maken aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarom is de dienstregeling aangepast en de frequentie van het aantal bussen verlaagd. Zo wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Op plekken waar buurtbusverenigingen niet meer rijden, is deze samenwerking met de regiotaxi’s geregeld.

Meer nieuws