Brief van waarnemend burgemeester Boelhouwer over bestuurlijke crisis

Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2020

Waarnemend burgemeester BoelhouwerVanmiddag heeft waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer zijn brief over de bestuurlijke crisis in Waalre, met daarin zijn observaties en waarnemingen openbaar gemaakt. Commissaris van de Koning, mevrouw Mr. I.R. Adema heeft deze brief gisteren, op 8 oktober jl. ontvangen. Bekijk de brief (PDF, 415.0 kB).

Waarnemend burgemeester Boelhouwer legt in zijn brief de nadruk op de toekomst: ‘Het heeft echt geen zin om zaken op te rakelen en te praten over hoe het was.’ Hij voerde zelf ruim veertig gesprekken, bestudeerde documenten en livestreamdata en het werd hem duidelijk dat er géén eenvoudige en enkelvoudige aanleiding is voor de ontstane situatie in Waalre. In zijn brief benoemt hij 7 punten voor de toekomst voor de bestuurbaarheid van de gemeente, hieraan zou extra aandacht geschonken moeten worden.

‘Door vooruit te kijken én als waarnemend burgemeester alles in het werk te stellen om de bestuurlijke processen goed te laten verlopen, kunnen we samen weer gaan bouwen aan het vertrouwen in het openbare bestuur. Ik wil dat de nieuwbenoemde burgemeester in 2022 een constructief en goed gemeentebestuur aantreft.’

Meer nieuws