Bouw zonnepark Waalre in volle gang

Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2020

De bouw van het zonnepark aan de Dreefstraat in Waalre, op het voormalige honkbalveld, gaat voorspoedig en wordt naar verwachting eind oktober afgerond. In totaal worden dan circa 4.500 zonnepanelen op het elektriciteitsnet aangesloten. Dit is goed voor het opwekken van zonnestroom voor ongeveer 500 huishoudens. Het zonnepark is een volgende stap in de transitie naar een duurzame energievoorziening van onze gemeente.

Inwoners van Waalre kunnen nog meedoen

Energiebedrijf Vrijopnaam bouwt het zonnepark. Eén van de afspraken tussen de gemeente Waalre, de lokale energiecoöperatie WEL en energiebedrijf Vrijopnaam is dat inwoners tot 1 november 2020 exclusiviteit hebben om zonnepanelen uit het park te kopen. Inwoners van Waalre kunnen hun interesse kenbaar maken en vrijblijvend een offerte aanvragen via www.vrijopnaam.nl/waalre.

Op dit moment is circa 21% van de totaal beschikbare zonnepanelen (circa 900 stuks) gereserveerd voor inwoners van de gemeente Waalre. Inwoners van Waalre kunnen nog een aantal weken gebruik maken van de mogelijkheid zonnepanelen uit het park te kopen. Na 1 november worden de zonnepanelen uit het park ook beschikbaar gesteld aan inwoners buiten de gemeente Waalre.

Meer nieuws