Zonnepark Waalre aan voormalig honkbalveld vandaag in productie genomen

Geplaatst op maandag 9 november 2020

Bijna 300 huishoudens hebben nog voor de opening aangegeven interesse te hebben in panelen uit het zonnepark!

Vandaag werd de bouw van het zonnepark aan de Dreefstraat in Waalre, op het voormalige honkbalveld, afgerond. In totaal zijn circa 4.500 zonnepanelen op het elektriciteitsnet aangesloten. Het zonnepark draagt bij aan de transitie naar een duurzame energievoorziening van de gemeente. Door de coronamaatregelen vindt een feestelijke bijeenkomst op een ander moment plaats.

Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel

Zonnepark Waalre is vandaag in productie gegaan. De eerste kilowatturen (kWh) zonnestroom zijn opgewekt én aan het elektriciteitsnet geleverd. Zo’n 300 huishoudens in Waalre hebben belangstelling getoond om eigenaar te worden van een stukje van het zonnepark.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die zich geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen.”

De panelen uit het park kosten eenmalig 99,-, waarmee je voor 9 jaar eigenaar bent van de opbrengsten van het zonnepaneel. Dat is niet alleen een bijdrage aan meer schone energie in ons land, maar ook goed voor je eigen portemonnee. De opbrengst van één paneel (minimaal 250 kWh) verlaagt je energierekening met 20 euro per jaar.

Meedoen

Een aantal zonnepanelen is nog beschikbaar, meedoen kan nog!

Energiebedrijf Vrijopnaam heeft het zonnepark gebouwd. Één van de afspraken tussen de gemeente Waalre, de lokale energiecoöperatie WEL en Vrijopnaam is dat inwoners tijdens de aanleg van het park exclusiviteit kregen om zonnepanelen uit het park te kopen. Daar is enthousiast gebruik van gemaakt. Ruim 40% van de zonnepanelen was al voor de opening gereserveerd door omwonenden.

Bewoners van de gemeente Waalre, maar ook van daarbuiten kunnen hun interesse nog enkele weken kenbaar maken en vrijblijvend een offerte aanvragen via www.vrijopnaam.nl/waalre.

Meer nieuws