NL-Alert controlebericht op 7 december

Geplaatst op maandag 30 november 2020

Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden bij een noodsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, onverwacht noodweer of instructies om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo weet je meteen wat je moet doen als er in de buurt bijvoorbeeld een brand is uitgebroken, waarbij giftige stoffen vrijkomen. In een NL-Alert lees je bij zo’n brand direct dat je de deuren en ramen moet sluiten en de ventilatie moet uitzetten.

NL-Alert op de mobiel

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht en kom in actie. Informeer na een NL-Alert ook anderen, zoals familieleden, buren en vrienden. Zo weten ook de mensen om je heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen. Ga voor informatie over NL-Alert naar www.nlalert.nl.

Meer nieuws