Online ouderavond ‘Happy Ouders’

Geplaatst op woensdag 31 maart 2021

‘Happy Ouders’ is een initiatief om ouders van jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar te informeren over en voor te bereiden op het uitgaan van hun kinderen, als dat na de coronabeperkingen weer mogelijk is. Doel van deze avond is ouders handvaten te geven om in gesprek te gaan met hun kind over bepaalde situaties.

Vraagt u zich ook af hoe uitgaan er tegenwoordig aan toe gaat? Meldt u dan aan voor de online ouderavond ‘Happy Ouders’ op woensdagavond 7 april 2021 van 20.00 - 21.15 uur.

Ouders hebben grote invloed op het drinkgedrag van hun kind. Ook is het goed om als ouder te weten wat alcohol en andere genotmiddelen doen met jongeren, hoe jongeren hier mee omgaan en hoe de huidige uitgaanswereld van jongeren eruit ziet. Aan de hand van herkenbare sketches door Helder theater komen tijdens deze online ouderavond de volgende onderwerpen aan bod: Alcohol drinken, heeft het zin hierover afspraken te maken met mijn zoon/dochter en welke dan? Welke soorten drugs gebruiken jongeren en hoe gevaarlijk zijn deze? Wat kan ik doen als mijn kind dronken thuiskomt? ID fraude, is dit ook strafbaar als je minderjarig bent? Er wordt ook rekening gehouden met de coronaregels. Halt en Novadic-Kentron geven tussendoor veel praktische tips.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor ‘Happy Ouders’ via de agenda op de website van GGD Brabant-Zuidoost. U krijgt een aanmeldlink waarmee u kunt inloggen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u die mailen naar Rosa van den Nieuwenhof (r.vd.nieuwenhof@ggdbzo.nl) of bellen naar 06-86800338.

‘Happy Ouders’ wordt georganiseerd in opdracht van gemeenten Best, Oirschot, Veldhoven en Waalre door GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, Halt en Helder Theater.

Meer nieuws