Hoe gaat het met jou: stress

Geplaatst op donderdag 8 april 2021

Door corona leven we in een situatie die niet normaal is. Dat kan zorgen voor veel onzekerheid. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen hier last van hebben. Gemeente Waalre krijgt deze signalen ook van de GGD, huisartsen, praktijkondersteuners en de overheid.

De gemeente vindt het welzijn van inwoners erg belangrijk. Daarom geven we in samenwerking met bovengenoemde partners, een aantal tips. Deze keer gaan de tips over een gevoel van stress.

Stress

Een beetje spanning is vaak nuttig en normaal. Door de coronaregels kan je het gevoel krijgen dat je constant onder spanning staat. Je bent moe en snel geïrriteerd. Ontspannen lukt niet meer goed. Je valt slecht in slaap en kunt niet meer genieten. Je kan last krijgen van nek-, hoofd- en lage rugpijn.  

Anders denken helpt

Het helpt om je gedachten op een rijtje te zetten door 1 keer per dag op te schrijven waar je je zorgen over maakt. Ga daarna iets prettigs doen. Je kan praten met mensen die je vertrouwt. Door corona herkennen veel mensen je situatie. En het klinkt misschien raar, maar probeer de positieve kanten van de situatie te blijven zien. Het heeft geen zin om te vechten tegen regels waar je geen invloed op hebt. Accepteer de dingen die je niet kan veranderen. Stop met piekeren over wat niet meer kan en mag en richt je op dat wat je nog wel kunt doen.

Zoek ontspanning

Iedereen heeft een eigen manier om te ontspannen. Het helpt als je daar tijd voor blijft maken, misschien moet het in een aangepaste vorm. Je kunt ook ontspanningsoefeningen doen, bijvoorbeeld via de VGZ mindfulness coach app met 70 oefeningen. Dit is kosteloos, ook als je niet verzekerd bent bij VGZ.

Meer weten?

Kijk op thuisarts.nl, mentaalvitaal.nl en steunpuntcoronazorgen.nl. Heb je behoefte aan een maatje? Kijk dan eens of Goed voor Mekaar Waalre je kan helpen.

Meer nieuws