Energie besparen doe je zo!

Geplaatst op woensdag 21 april 2021

Op een makkelijke en leuke manier energie besparen? Met een energieverbruiksmanager kun je jouw eigen energieverbruik bijhouden én bijstellen. Je krijgt inzicht in het gas-en elektriciteitsverbruik in huis en kunt zo gemakkelijk zien waarop je energie kunt besparen.

Een verbruiksmanager is er in verschillende soorten en maten. Zo kun je een kastje aan de muur laten installeren, een app gebruiken of via een website jouw energieverbruik inzien. Je regelt vanaf je bank eenvoudig jouw mogelijke energiebesparing en komt zo niet voor verrassingen te staan bij de jaarafrekening.

Waarop bespaar ik?

Doordat je met jouw verbruiksmanager ziet hoeveel elektriciteit of gas je verbruikt, kun je ook zien waar je op kunt besparen. Zet je bijvoorbeeld de cv-ketel naar 50 graden in plaats van hem op 80 graden te laten staan? Dan zie je dat terug in het gasverbruik op de verbruiksmanager.

In de energieverbruiksmanager zie je ook welke elektrische apparaten stroom verbruiken terwijl je ze niet gebruikt. Sluipverbruik heet dat. Dit kan bijvoorbeeld een televisie zijn die op stand-by staat. Je kunt jouw energieverbruik ook verlagen door een waterbesparende douchekop te kopen en in de verbruiksmanager zie je dan terug hoeveel energie je daarmee bespaart. Op de website van Milieu Centraal check je gemakkelijk welke verbruiksmanagers er zijn en welke het beste bij jouw situatie past.

Meer weten?

Kijk op www.waalre.nl/duurzaamheid en klik op ‘Aan de slag’. Hier lees je meer over de verbruiksmanager én andere maatregelen om samen onze gemeente duurzamer te maken. Met ons duurzaamheidsplatform bieden we jou de informatie en tools om zelf aan de slag te kunnen gaan. Stap voor stap, ieder zijn eigen duurzame keuze. Zo werken we met elkaar aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre!

Meer nieuws