Bijeenkomst milieueffecten grootschalige zonne- en windparken in de regio

Geplaatst op donderdag 6 mei 2021

ZonnepanelenDe energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. Daarom onderzoeken wij samen waar en hoe we het best duurzame elektriciteit kunnen opwekken in Nederland.

Metropoolregio Eindhoven (MRE) werkt aan een regionale energiestrategie (RES). Als onderdeel hiervan is er een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hierin worden de milieugevolgen van de opwekking van elektriciteit met grootschalige zonne- en windparken op een objectieve manier in kaart gebracht. Op deze manier zorgt de regio dat het milieubelang een volwaardige rol speelt in de besluitvorming.  We gaan tijdens de bijeenkomst graag in op uw vragen. We informeren u over de totstandkoming van het MER en leggen uit hoe u hierop kunt reageren. Het MER ligt van 3 mei tot 14 juni ter inzage. U kunt de officiële publicatie vinden op de website van de provincie Noord-Brabant.

Online bijeenkomst

Benieuwd naar hoe het MER is opgezet en uitgevoerd? Wilt u meer weten over de onderzoeksprocedure en welke aspecten er zijn meegenomen? Schrijf u dan in voor deze online bijeenkomst op 19 mei van 19.00 tot 21.00 uur. De online bijeenkomst wordt gehouden via Microsoft Teams en u kunt zich aanmelden op de website van Metropoolregio Eindhoven.

Na inschrijving krijgt u een bevestiging en later volgt de link. Het programma op 19 mei ziet er als volgt uit:

  • 19.00 - 19:40: Welkom en presentatie
  • 19.40 - 21:00: Q&A sessie

Heeft u interesse voor het MER van de Metropoolregio Eindhoven, maar kunt u niet op bovengenoemde datum? Sluit dan aan bij één van de andere sub-regio’s op 17 of 18 mei. Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u ruim op tijd voor de door u gekozen bijeenkomst een inloglink.

Meer nieuws