Samenvatting afscheid Jan Brenninkmeijer

Geplaatst op vrijdag 21 mei 2021

Op maandag 17 mei vond het afscheid plaats van burgemeester Brenninkmeijer. Een digitaal afscheid waar inwoners, zakelijke contacten en medewerkers van de gemeente Waalre mee konden kijken. Helaas vanwege de corona maatregelen geen fysiek afscheid. Enkele sprekers waren op locatie aanwezig: de heer Claessen namens de gemeenteraad, de heer Dings namens de ambtelijke organisatie, burgemeester Van der Meijden van de gemeente Laarbeek namens de burgemeesterskring, mevrouw De Leeuw, mevrouw Bazelmans en de heer van Zon namens de verenigingen en waarnemend burgemeester Boelhouwer.

Mooie momenten kwamen boven

Het eerste deel van de avond bestond uit toespraken van deze aanwezigen, daarna vond een interview plaats waarin presentatrice Renée Visschers een zodanige rol vervulde dat er in een informele sfeer mooie momenten de revue passeerden. Denk aan de opening van Het Huis van Waalre. De viering van carnaval, waar zelfs de boerenbruiloft een podiumplaats kreeg en niet te vergeten het bezoek aan Paleis Noordeinde toen De Pracht het appeltje van Oranje had gewonnen. Natuurlijk werd ook aandacht besteed aan de bestuurscrisis. Burgemeester Brenninkmeijer: “We konden elkaar toen niet in de ogen kijken om zaken uit te praten. Het ligt natuurlijk echt niet allemaal aan corona maar het hielp niet.”

Bedankjes stroomden binnen

Vele persoonlijke boodschappen werden deze avond naar voren gebracht door de sprekers. Stuk voor stuk voorzien van mooie en verbindende momenten over deze burgervader. De toespraken brachten zichtbaar ontroering en steun bij Jan Brenninkmeijer en zijn vrouw. Ook in de reacties via social media deze avond werden vele harten onder de riem gestoken. Enkele reacties werden direct ingebracht tijdens het gesprek. Keer op keer kwam er weer een mooie herinnering van de bestuursperiode in Waalre naar voren. Jan was een graag geziene burgemeester en bij ongelooflijk veel ontmoetingen aanwezig in de gemeente. Het deed hem zichtbaar goed om al deze fijne woorden te mogen ontvangen.

Nog een persoonlijk bericht toesturen?

Via het mailadres afscheidsgroetburgemeester@waalre.nl worden berichten verzameld voor Jan Brenninkmeijer. De gemeente bundelt alle reacties en zorgt dat deze bij de heer Brenninkmeijer terecht komen. Uiterste inzenddatum: 31 mei 2021.

Terugkijken livestream

Uitzending gemist? De livestream is terug te kijken via het YouTube kanaal van de gemeente Waalre, de link is te vinden via de pagina www.waalre.nl/JanBrenninkmeijer.

Meer nieuws