Verbruik minder energie: zet de CV op 50

Geplaatst op woensdag 2 juni 2021

Door jouw huis op een lage temperatuur te verwarmen, verbruik je minder energie en dat scheelt in de kosten! Hoe je dat doet? Om te beginnen: door de cv-ketel naar 50 graden te zetten. De meeste cv-ketels hebben een fabrieksinstelling van 80 graden. Door deze naar 50 graden te zetten, bespaar je op gas én het is net zo comfortabel.

In 2050 wil de Nederlandse overheid alle huizen van het aardgas af hebben. Dat betekent dat er andere vormen van verwarmen moeten komen. Eén van de oplossingen is het verlagen van de temperatuur van het verwarmingswater in de cv-ketel.

Kijk op waalre.nl/aandeslag. Hier lees je meer over de CV-ketel op 50 én andere maatregelen om samen onze gemeente duurzamer te maken.

Met ons duurzaamheidsplatform bieden we jou de informatie en tools om zelf aan de slag te kunnen gaan. Stap voor stap, ieder zijn eigen duurzame keuze. Zo werken we met elkaar aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre!

Meer nieuws